ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016


Στα πλαίσια της προσπάθειας μας για καλύτερη και έγκαιρη ενημέρωση των μελών και φίλων του συλλόγου μας και προκειμένου να συνδιαμορφώνουμε όλοι μαζί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας ,θεωρήσαμε σκόπιμη τη συνοπτική, ετήσια ανάρτηση των δράσεων όλου του έτους, μέσα από την ιστοσελίδα μας. Στη συνέχεια θα αναρτούμε στην αρχή κάθε μήνα ακριβές και αναλυτικό πρόγραμμα για τον ίδιο σκοπό.

Το ετήσιο πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

1. Κοπή Βασιλόπιτας

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1. Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή

ΜΑΡΤΙΟΣ

1. Αναβίωση του εθίμου του Μπέη
2. Φασολάδα την Καθαρά Δευτέρα
3. Έναρξη ενημερωτικού προγράμματος για την υγεία “Περί υγείας ο λόγος”
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων από επιστήμονες υγείας, ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές κ.α. οι οποίοι θα μιλήσουν για τη πρόληψη διαφόρων ασθενειών, την φροντίδα των ασθενών, τις παροχές και την κοινωνική μέριμνα που αφορούν στα ΑΜΕΑ. Θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Ορεστιάδας και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας.
Εναρκτήρια Διάλεξη: Σχέση σωματικής και ψυχικής υγείας (Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος)
Ομιλήτρια: Μαρασλή Αναστασία Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχολόγος
4. “Άρωμα γυναίκας” Εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα με προβολή και έμφαση στην ισότητα των δύο φύλων και τη γυναικεία δημιουργικότητα.
5. Εθελοντικός καθαρισμός και καλλωπισμός δημόσιων χώρων, περιποίηση πρασίνου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1. Συνέχιση του ενημερωτικού προγράμματος για την υγεία “Περί υγείας ο λόγος”
2. Πανήγυρης Αγίου Γεωργίου. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Πολιούχου της Νέας Βύσσας.

ΜΑΙΟΣ

1. Πρωτομαγιά στις όχθες του Έβρου.
2. Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά και εφήβους που κατοικούν στον ευρύτερο Δήμο Ορεστιάδας σε συνεργασία με το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, με τίτλο: “ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ το γένος που μας κάνει περήφανους για την καταγωγή μας”. Προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού με ευθύνη του Συλλόγου. Το πρόγραμμα θα συμπεριληφθεί στις δράσεις του “Έτους Καραθεοδωρή”.
3. Πανήγυρης Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Νέας Βύσσας.

ΙΟΥΝΙΟΣ

1. Συμμετοχή του Συλλόγου στο 8ο Πανθρακικό αντάμωμα.
2. “Οι διακοπές αρχίζουν”. Εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη για τους μαθητές και τους γονείς με κεντρικό σημείο την εξεύρεση τρόπων για την δημιουργική απασχόληση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στις διακοπές (συντονιστές παιδαγωγοί και ψυχολόγοι).

ΙΟΥΛΙΟΣ

1. Βύσσεια 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1. Ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή του Συλλόγου Ξάνθου Ξανθόπουλου, ονοματοδοσία αίθουσας του Συλλόγου εις μνήμη του.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

1. Πάρτυ εφήβων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς και συζήτηση των προγραμμάτων του συλλόγου που απευθύνονται στην συγκεκριμένη ηλικιακά ομάδα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

1. Προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού με θέμα την ζωή το έργο και τη συμβολή στο έθνος του γένους Καραθεοδωρή σε παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Οι βραβευμένες εργασίες θα συμπεριληφθούν και θα παρουσιασθούν στο πλαίσιο εκδηλώσεων του έτους Καραθεοδωρή. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016.
2. Δημιουργία καλλιτεχνικού εργαστηρίου που θα απευθύνεται σε γυναίκες και θα αφορά την τέχνη της διακοσμητικής και πρακτικές εφαρμογές της (διακοσμητικές κατασκευές , βασικές αρχές της διακόσμησης κλπ).

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

1. Εκδρομή Ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα ενήλικα μέλη.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

1. Εορταστικές Εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1. Η χρονιά αυτή θα αφιερωμένη στον ιδρυτή του Συλλόγου μας Ξάνθο Ξανθόπουλο και στο σύνολο των δράσεων μας θα υπάρχει ειδική αναφορά στο πρόσωπο και τη συνεισφορά του.
2. Επίσης θα υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις και ενέργειες προετοιμασίας για το 2017, έτος Στεφάνου Καραθεοδωρή για το Δήμο Ορεστιάδας.
3. Οι συμμετοχές του Συλλόγου μας σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ κ.α. θα ανακοινώνονται έγκαιρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.


Εδώ πείτε μας τις προτάσεις σας