Χορευτικά συγκροτήματα

Ιδιαίτερα σημαντική και μακροχρόνια είναι η παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων όλων των ηλικιών. Πιο συγκεκριμένα, η εντυπωσιακή παραδοσιακή στολή της Βύσσας σε συνδυασμό με τη μουσικο-χορευτική παράδοση του τόπου, έχουν καταστήσει τη λειτουργία χορευτικών συγκροτημάτων εάν από τα σημαντικότερα τμήματα λειτουργίας του συλλόγου

.
23.jpg24.jpg29.jpg27.jpg25.jpg0275.jpg

Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού

Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί η χορωδία του Συλλόγου μας. Με τη συμμετοχή ανδρών και γυναικών η μουσική παράδοση καλλιεργείται διατηρώντας το άκουσμα των παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών. Η χορωδία αριθμεί 30 δυναμικά μέλη και σε κάθε εμφάνιση της κερδίζει την αγάπη του κοινού.

Λαογραφικό μουσείο

Σημαντικό παράγοντα διατήρησης και γνώσης του πολιτισμού αποτελεί το λαογραφικό μας μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Σε ένα ανακαινισμένο χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές σύντομα θα εκτεθούν γεωργικά και οικιακά εργαλεία και σκεύη, παραδοσιακές ενδυμασίες του χωριού, με κορωνίδα τη νυφική παραδοσιακή ενδυμασία της Βύσσας, η οποία είναι φημισμένη για τη μοναδικότητα και την ομορφιά της.P8220340.jpg


Δανειστική βιβλιοθήκη

Στο πνευματικό κέντρο του Συλλόγου στεγαζόταν και λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του βιβλίου και η οποία μεταφέρθηκε σε ανεξάρτητο χώρο μέσα στο νεοσύστατο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Νέας Βύσσας.


Θεατρική ομάδα

Στο πλαίσιο της προαγωγής του πολιτισμού η τέχνη του θεάτρου κατέχει ξεχωριστή θέση στο σύλλογο μας. Η θεατρική μας ομάδα αποτελείται από 30 παιδιά, τα οποία με ζήλο και αγάπη για την υποκριτική τέχνη παρουσιάζουν κάθε χρόνο ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις. Το 2007 παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Τα παντρολογήματα».


Τράπεζα εθελοντών αιμοδοτών

Το έργο της τράπεζας αυτής έχει αναγνωριστεί για τη μεγάλη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και αποτελεί πρωταρχική μέριμνα όλων για την καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Τα μέλη των εθελοντών αιμοδοτών του συλλόγου μας ξεπερνούν τα 500 άτομα.Επίσης μέσα στις δραστηριότητες του συλλόγου είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως ο εορτασμός του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και τη μεγάλη γιορτή του χωριού, τα «Βύσσεια», τα οποία πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου. Ακόμη κατά τη διάρκεια του έτους οργανώνονται εκδρομές, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στα μέλη του να συσφίξουν τις σχέσεις τους αλλά και να γνωρίσουν την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό άλλων περιοχών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχουμε ενεργά ως σύλλογος – μέλος σε όλες τις δραστηριότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Σ.Θ), καθώς και σε όλα τα Παγκόσμια Συνέδρια Θρακών. Επιπρόσθετα, ο σύλλογος μας έγινε γνωστός από τις πολυάριθμες εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα. Μερικές από τις πιο σημαντικές εμφανίσεις των χορευτικών μας συγκροτημάτων είναι στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο, στο Λυκαβηττό, την Επίδαυρο και στην Αρχαία Ολυμπία. Επίσης, έχουν γίνει εμφανίσεις στο εξωτερικό, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ελβετία, στη Βουλγαρία, την Τουρκία. Τέλος, μια από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει είναι το Παγκόσμιο Μαθηματικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2000.